امروز : پنجشنبه , ۰۱ آذر ۱۴۰۳

مهم و خواندنی درباره GPS

با افزایش گوشی های هوشمند کاربران بیشتری از سیستم مکان یابی GPS استفاده می کنند. پیش بینی شده تا سال ۲۰۱۹ تعداد نرم افزارها و بازی هایی که از GPS استفاده میکنند دو بربر امروز باشد، اما GPS نگرانی هایی را نیز برای کاربرانی که به امنیت و حریم خصوصی خود اهمیت می دهند، به همراه دارد.

نکات اساسی در مورد  GPS

اصالت ابزار GPS به ایالات متحده بازمی گردد و برای اولین بار در پایگاه نیروی هوایی «شریور» مورد استفاده قرار گرفت. از سال ۱۹۶۰ نیروی هوایی و زمینی ایالات متحده مشغول کار بر روی تکنولوژی های موقعیت یابی ماهواره ای مخصوص خود بودند تا در سال ۱۹۷۴ موفق به راه اندازی برنامه مشترک خود تحت عنوان NAVSTAR کردند و این تکنولوژی از آن زمان تا کنون پیشرفت های فراوانی داشته است.

در سال ۲۰۰۰ بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت ایالات متحده اعلام کرد، از این پس شهروندان آمریکایی میتوانند از GPS به صورت عمومی استفاده کنند. به این ترتیب بود که تحولی بزرگ در سیستم های مبتنی بر GPS رخ داد و تا به امروز ادامه دارد.

سایر کشورها از جمله روسیه، چین و برخی کشورهای اتحادیه اروپا در حال کار بر روی نسخه های موقعیت یاب جهانی مخصوص به خود هستند تا وابستگیشان به ایالات متحده را در این خصوص کاهش دهند. در واقع روسیه سیستم موقعیت یابی جغرافیایی مبتنی بر ماهواره خود را همزمان با GPS با نام GLONASS عرضه کرد و این سیستم تا اواسط سال۲۰۰۰ به حالت عملیاتی رسید؛ اما با این همه، هنوز سیستم GPS پوشش جغرافیایی بهتری از GLONASS داشت.

 

GPS در گوشی های خاموش هم فعال است

نکته جالب این است که سیستم GPS حتی در زمانی که گوشی هوشمند کاربر خاموش باشد، هنوز قادر به رصد موقعیت جغرافیایی است. دلیل واضح است: برخی از گوشی های هوشمند حتی وقتی خاموش شوند، عملکردهای محدودی را همچنان صورت می دهند. در نتیجه برای از کار انداختن کامل GPS لازم است، باتری گوشی به طور کامل خارج شود.

همچنین برای مواردی که کاربر نخواهد از طریق GPS رصد شود، گزینه هایی وجود دارد. یکی از مؤثرترین آنها قرار دادن گوشی در حالت Airplane Mode است؛ اما این حالت نیز بر روی همه گوشی های هوشمند جوابگو نیست. این در حالی است که هکرها قادرند حالت Airplane Mode را بر روی گوشی کاربر جعل کنند، در حالی که گوشی واقعا بر روی این حالت قرار ندارد.

از سوی دیگر، موضوع اطلاعاتی که با فعال کردن GPS از روی دستگاه شما خوانده میشود نیز با اهمیت است. بیشتر کاربران دقیقا درک درستی از میزان اطلاعات و ماهیت اطلاعاتی که با فعال کردن GPS در اختیار یک نرم افزار قرار می دهند، ندارند و لذا لازم است تا قبل از صدور مجوز برای نرم افزارها در راستای دسترسی و کنترل GPS گوشی، به دقت اطلاعاتی را که توسط آن نرم افزار خوانده می شود، بررسی کنید.

امنیت واقعا مهم است

اطلاعاتی از زندگیمان است که می خواهیم آن را برای خودمان نگه داریم (ارتباطاتی که داریم یا مکان هایی که میرویم)  اما خیلی از کاربران موبایل در کنترل این ابزار مشکل دارند و گاهی پیش می آید که تلفن هوشمند سرتاسر زندگی را فرا گرفته و هیچ رازی را در خود نگه نمیدارد.

به همین دلیل، در گوشی های اندروید به کاربران اخطار داده می شود که چه اپلیکیشن هایی به چه بخش هایی از تلفن همراه شما دسترسی پیدا می کنند و شما می توانید انتخاب کنید که اپلیکیشن به GPS دسترسی داشته باشد یا خیر.

جهت یابی مبتنی بر GPS همواره دقیق نیست

حقیقت این است که GPS صد در صد دقیق نیست و اگر شما از نرم افزارهای نامناسب استفاده کنید این درصد خطا می تواند کاربران را در موقعیت های ناخواسته و حتی خطرناک قرار دهد. شواهد زیادی از گم شدن کاربران در استفاده از    GPS  گزارش شده است .

فناوری GPS می تواند مغز ما را دچار تحول کند

هنوز محققان اطلاعات درستی از آثار GPS بر روی مغز انسان ندارند؛ اما تحقیقات اخیر نشان داده ، اتکا به GPS برای مغز انسان مناسب نیست. بر اساس یک تحقیق در سال ۲۰۰۰ که از سوی محققان بریتانیایی صورت گرفته ، اتکای زیاد به GPS  می تواند منجر به مختل شدن بخش "هیپوکامپ " در مغز انسان شود (هیپوکامپ: قسمتی از دستگاه کناره‌ای مغز است که مرکز یادگیریست). این بخش در مغز مسئولیت تجزیه و تحلیل و پردازش داده های مربوط به جهت یابی بیرونی و فضایی را بر عهده دارد

 

منبع: سایت خبری تابناک