در مدیریت ناوگان حملونقل، اطلاعاتی در مورد مکان، زمان تعمیرات، تحلیل رانندگی رانندگان، بررسی میزان سوخت مصرف شده و دیگر شاخصههای وسایل نقلیه جمعآوری و تحلیل میشود و سازمان میتواند بر اساس این تحلیل ها تصمیمات کارآمد اتخاذ کند.
امکانات و قابلیتهای سامانه مدیریت هوشمند ناوگان:
نرم افزار مدیریت ناوگان وابسته به فناوری های GPS و سخت افزارهایی خاصی است که بر روی خودرو نصب می شوند. با نصب سنسورهای مورد نیاز (سخت افزارهای گفته شده)، علاوه بر دریافت لحظهای اطلاعات مکانی خودرو، سایر اطلاعات از جمله میزان سوخت مصرفی، مسافت طی شده، وزن بار خودرو، دمای محفظه حمل بار (در زمانهایی که دما برای حمل و نقل حائز اهمیت است)، دما و دور موتور، ساعت کارکرد موتور، سرعت لحظهای به کمک سنسورهای نصب شده بر روی خودرو و یا مستقیما از کامپیوتر مرکزی خودروها دریافت و گزارش می شود.
یکی از مهمترین مزیت های استفاده از نرم افزار مدیریت ناوگان، مکانیزه شدن بحث تعمیر و نگهداری خودروهاست. بدیهی است که مراجعه مداوم و حضوری به ناوگان و بررسی خودروها برای نیاز یا عدم نیاز به تعمیرات، امری زمانبر است، با بهرهگیری از سامانه مدیریت ناوگان، تمامی پارامترهای کارکرد ناوگان به صورت خودکار جمعآوری و تحلیل شده و سرویسهای تعمیر و نگهداری لازم برای هر خوردو و هزینههای مرتبط با آن تعریف میگرددو سبب کاهش چشمگیر هزینه تعمیر و نگهداری خودروها، افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از آنها میگردد.
گزارشاتی مبنی بر شتاب شدید، ترمز شدید، گردشهای شدید، سرعت بیش از حد، دور موتور بالا و سایر پارامترها در اختیار مدیریت شرکت قرار میگیرد تا ضمن رتبهبندی رانندگان به لحاظ رانندگی ایمن، نسبت به اصلاح رفتار آنها نیز اقدام گردد. این راهکار سبب کاهش هزینه سوخت مصرفی خودروها، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری ناوگان، افزایش مهارت رانندگان و کاهش چشمگیر تصادفات می شود.