امروز : یک شنبه , ۰۲ دی ۱۴۰۳

سیستم مدیریت ناوگان، ردیابی به کمک فناوری‌های GPS

ردیاب های نصب شده داده‌های موقعیت وسیله نقلیه را از سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) دریافت و از طریق GPRS به مرکز داده‌ها ارسال می ‌کند.

ردیابی به کمک فناوری‌های GPS

سیستم مدیریت ناوگان، ردیابی به کمک فناوری‌های GPS و GPRS/SMS است. در این سیستم هر وسیله نقلیه به یک ترمینال ردیابی تجهیز می ‌شود. این ترمینال از دو بخش اصلی تشکیل شده است: بخش دریافت موقعیت که مختصات موقعیت وسیله نقلیه را از ماهواره‌های GPS دریافت می ‌کند و بخش ارسال موقعیت که مختصات دریافتی از GPS و اطلاعات داخل خودرو را به کمک GPRS/SMS به مرکز داده‌های ردیابی می ‌فرستد.

این اطلاعات در بستر GPRS از وسیله نقلیه به‌صورت Online در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و کاربر این توانایی را دارد که بر شاخص‌هایی مثل محل دقیق خودرو، حسگر‌ها، مسافت طی شده، سرعت، وضعیت سنسور‌های مختلف و موارد‌ی از این قبیل نظارت کرده و درصورت نیاز اقدام به صدور فرمان کند. بخش نرم‌افزاری سیستم که بر روی خادم وب نصب و اجرا می‌شود اطلاعات ارسال شده توسط سخت افزار را دریافت و پردازش خواهد کرد و بر اساس این اطلاعات و اطلاعات دریافت شده از خادم اطلاعات جغرافیایی (GIS Server) گزارشات تحلیلی و آماری روی نقشه رقومی و یا نموداری‌های آماری تولید می‌کند.

برروی هر یک از خودروهای ناوگان یک سامانه ردیاب نصب می‌گردد. ردیاب های نصب شده داده‌های موقعیت وسیله نقلیه را از سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) دریافت و از طریق GPRS به مرکز داده‌ها ارسال می ‌کند. ردیاب های نصب شده جهت کاربرد های مختلف کاملا انعطاف پذیر بوده و دارای ورودی ها و خروجی های متعدد دیجیتال، آنالوگ، سریال و usb جهت اتصال به انواع سخت افزارهای جانبی مانند سنسورهای سوخت، دما و حجم و همچنین دستگاه کارتخوان مورد نیاز ناوگان می باشند.

داده های دریافت شده از این سخت افزارها نیز به کمک ردیاب توسط GPRS به مرکز مدیریت ناوگان مخابره می گردد. همچنین مرکز مدیریت ناوگان قادر خواهد بود تا با ارسال فرامین کنترلی به‌صورت آنلاین، عملکرد ناوگان خود را کنترل و تنظیمات لازم را برروی ردیاب ها اعمال نماید.

جهت اعمال تنظیمات بر روی ردیاب ها هیچگونه نیازی به دسترسی فیزیکی به ردیاب نخواهد بود و کلیه تنظیمات از طریق GPRS قابل اعمال می باشد ضمن اینکه کلیه تنظیمات مربوطه از طریق SMS و کابل USB نیز قابل اعمال خواهند بود. از آنجا که هر ردیاب دارای یک کد شناسایی منحصر بفرد می‌باشد، مرکز مدیریت ناوگان قادر خواهد بود تا براحتی و در هر لحظه از شبانه روز برروی یکایک ردیاب ها از طریق نرم افزار مدیریت ناوگان دلفین، نظارت دائمی داشته و در صورت بروز هر گونه نقص در ارسال اطلاعات، در اسرع وقت مطلع گردیده و از طریق شبکه GPRS اقدام به تشخیص و رفع عیب نماید.

همچنین در مواردی که ناوگان در مناطق جغرافیائی با آنتن دهی ضعیف شبکه واقع گردند، کلیه اطلاعات، بر روی حافظه ردیاب ذخیره و به محض برقراری مجدد پوشش شبکه مخابرات، کلیه اطلاعات ذخیره شده، به مرکز مخابره می‌گردد و بدین ترتیب، اطلاعات مربوط به ردیاب‌ها، تحت هر شرایطی، به صورت کامل به مرکز مخابره می‌گردد. همچنین هر گونه ارتقاء برروی ردیاب ها بر اساس نیازهای آن سازمان امکان پذیر می باشد.