امروز : چهارشنبه , ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

تاثیرات فناوری جی پی اس بر مدیریت ناوگان

فناوری GPS در سیستم‌های ردیابی وسایل نقلیه بر خلاف دستگاه‌ جی پی اس مستقل که بر روی خودروها نصب می‌گردد، این سیستم‌ها متشکل از شبکه‌ای بیسیم بوده که عناصر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متنوعی را با هم ترکیب می‌نماید.

فناوری GPS در سیستم‌های ردیابی

همانطور که بسیاری از شرکت‌ها نیز دریافته‌اند، سرمایه‌گذاری در زمینۀ فناوری می‌تواند مفید باشد. برای مثال، سیستم موقعیت‌یابی جهانی (GPS) می‌تواند در زمینۀ کاهش هزینه‌های بیمه و مصرف سوخت مفید واقع شود. این سیستم‌های ردیابی خودرو پیشرفته بر پایۀ ارتباطات بدون سیم ماهواره‌ای بوده تا بتواند یک مخابرات دوطرفه همراه با ردیابی دقیقه-به-دقیقۀ خودرو و گزارش‌گیری از موقعیت، سرعت و فعالیت‌های دستگاه متحرک را فراهم آورد.

فناوری GPS در سیستم‌های ردیابی وسایل نقلیه نسل بعد چگونه کار می‌کند؟

بر خلاف دستگاه‌ جی پی اس مستقل که بر روی خودروها نصب می‌گردد، این سیستم‌ها متشکل از شبکه‌ای بیسیم بوده که عناصر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متنوعی را با هم ترکیب می‌نماید. قسمت نرم‌افزاری این سیستم می‌تواند سیستمی قوی و بسیار کارآمد را برای مدیریت ناوگان فراهم آورده و همانطور که ثابت شده است می‌تواند، شرکت‌ها را قادر به بهینه‌سازی عملکرد ناوگان و رانندگان، کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش کارآیی و بهره‌‎وری ‌سازد.

قابلیت‌های موجود بر روی سیستم‌ مدیریت ناوگان امروزی بسیار متفاوت‌اند. با این حال موارد زیر برخی از قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی است که می‌توان در اکثر سیستم‌های ردیاب وسایل نقلیۀ امروزی یافت:

  1.     فرستنده/گیرنده قوی که می‌تواند امن و مطمئن بر روی هر خودروی فعال در ناوگان نصب گردد
  2.     به دست دادن اطلاعات سرعت، خاموش شدن، روشن شدن و ردیابی دستگاه در هر دقیقه توسط سیستم
  3.     تکنولوژی نقشه‌نگاری پیچیده که امکان مسیریابی دقیق و انعطاف‌پذیر را فراهم می‌کند
  4.     قابلیت شناسایی نزدیکترین خودروی ناوگان برای سرویس‌های حمل و نقل
  5.     قابلیت بررسی رفتار راننده بر مبنای زمان، سرعت و استفادۀ خودرو در هر زمان از شبانه‌روز
  6.     امکان نگه‌داری از اطلاعات تعمیرات دوره‌ای خودرو همراه با قابلیت ایجاد هشدار هنگام فرارسیدن زمان تعمیرات دوره‌ای
  7.     امکان گزارش‌گیری، هم برای مدیریت فعالیت روزانۀ ناوگان و هم برای مقایسه و تحلیل عملکرد در طول زمان

یک سیستم مدیریت ناوگان مناسب، علاوه بر تعیین دقیق مکان هر وسیله، اطلاعات دقیقه-به-دقیقه از وضعیت ترافیک را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا بدین ترتیب تاخیر حرکت ناوگان کاهش یابد. سیستم‌های پیشرفته‌تر نیز به مدیران اجازه می‌دهند فعالیت‌های ناوگان را به طور استراتژیک‌تری طرح‌ریزی و مدیریت کرده تا میزان کارکرد را کاهش داده و رفتار رانندگان در مسیر را زیر نظر بگیرند.

تمام این گزارش‌ها و ردیابی‌ها می‌توانند، قدرت بیشتری را به مدیران، برای اثبات وجود کنترل سفت و سخت بر رانندگان و خودروها مجموعه، در مذاکره با تامین‌کنندگان بیمه جهت کاهش دادن نرخ بیمه ناوگان را به ارمغان آورند.

پیاده‌سازی سیستم ردیاب خودروی مبتنی بر جی پی اس علاوه بر کاهش هزینه‌های بیمه، فواید دیگری نیز برای شرکت‌های تعمیرات ناوگان-محور دارد. یکی از مهمترین این فواید، کاهش کارکرد کل و همچنین کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های مرتبط با آن است. سیستم معمولا کارآمدی و بهره‌وری راننده را بهبود داده و بدین ترتیب نتایج را بهبود می‌بخشد چرا که در این صورت راننده کار بیشتری را در مدت زمان کمتری انجام خواهد. بدین ترتیب میزان رضایت مشتری افزایش یافته و دریافت سفارش بیشتر از مشتری تضمین خواهد شد.

سایر بهبودها شامل کاهش هزینه‌های تلفن موبایل و افزایش امنیت خودروی راننده می‌شود. در هنگام سرقت و یا تصادف نیز مدیر ناوگان می‌تواند به سرعت از موضوع باخبر شده و برای درخواست کمک اقدام کنند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک توانسته‌اند با استفاده از این ویژگی‌های سیستم جی پی اس در سیستم مدیریت ناوگان خود، کارآیی و عملکرد ناوگان خود را بدون نیاز به اضافه نمودن هیچگونه وسیلۀ نقلیۀ اضافی افزایش دهند.

 

منبع: kavoshcom.com