امروز : جمعه , ۱۸ آبان ۱۴۰۳

تعهدات جدید خودروسازان

زیان انباشه خودروسازان تا پایان پاییز به مرز 11 هزار میلیارد تومان رسیده است و در کنار کاهش تولید این نگرانی را به وجود آورده است که خودروسازان نتوانند از پس اجرای تعهدات خود به مشتریان شان بر بیایند.

از کاهش تولید تا افزایش زیان انباشه خودروسازان

مشکلات اقتصادی خودروسازان در سالی که اوضاع اقتصادی کشور شرایط بی ثباتی را پشت سر می گذارد سبب شد تا خواستار مجوز افزایش قیمت محصولات خود شوند. افزایش قیمت خودرو پس از کش و قوس های فراوان و بعد از آنکه اوضاع قطعه سازان تا مرز ورشکستگی رفته و خودروسازان نیز تولیدشان بسیار کاهش یافت بالاخره مجوزش صادر شد و هر دو خودروساز بزرگ کشور قیمت محصولات خود را افزایش دادند.
 
قطعه سازان نیز بعد از این افزایش قیمت ها برای رفع مشکلات خود خواستار تعدیل قیمت های قطعات خودرو شدند و عنوان کردند همچنان منتظرند تا مطالبات معوق شان از سوی خودروسازان پرداخت شود. در این بین بازار خودرو هنوز واکنش مثبتی به این افزایش قیمت ها پیدا نکرده و بعد از دو هفته سعید موتمنی ، درباره قیمت خودرو در بازار بیان کرد که طی هفته جاری قیمت‌های خودرو‌های داخلی تغییر خاصی نداشته است اما از روز چهارشنبه قیمت برخی از خودرو‌ها با نوسان همراه بوده است  و با توجه به بالا بودن قیمت خودرو‌های داخلی خریدار در بازار بسیار کم است و خرید و فروش به ندرت صورت می‌گیرد و بازار خودرو در رکود به سر می‌برد.
 
او در مورد خودروهای خارجی نیز عنوان کرد که خودرو‌های خارجی نیز نوسان زیادی نداشته، اما به دلیل بالا بودن قیمت‌ها خریداران از آن‌ها استقبال نمی‌کنند. در حال حاضر خریداران ترجیح می‌دهند از خرید خودروی خارجی صفر اجتناب کنند و بیشتر به فکر تعویض خودرو با خودرو‌های کارکرده هستند.
 
بر اساس گفته های ریس اتحادیه فروشندگان و نمایشگاه‌داران خودرو مشخص است افزایش قیمت ها تاثیر چندانی بر بازار خودرو نداشته است و از سویی هر روز از نمایندگان مجلس بحث بررسی افزایش قیمت خودرو مطرح و عنوان می کنند نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
 
در همین رابطه رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از رایزنی این کمیسیون با دولت برای تعیین تکلیف قیمت خودرو و خودروهای پیش‌ فروش شده خبر داده و می گوید تاکنون جلسات متعددی با وزیر صنعت و معدن و تجارت و مسئولان خودروسازی سایپا و ایران خودرو درباره این موضوع داشته‌ایم و امیدواریم در روزهای آینده به جمع‌بندی مناسبی که به نفع مردم باشد برسیم.
 
خودروسازان نیز برای تکریم مشتریان و برای رسیدگی به مشکلات آن ها چند روزی است که با برگزاری جلسه سعی بر آن دارند تا مشکلات  مشتریان را شناسایی ، بررسی و در جهت رفع آن اقدام های لازم را انجام دهند.
 
این در حالی است  که کمتر از دوماه از سال باقی مانده است و صورت‌های مالی ارائه شده خودروسازان به بورس  تا پایان پاییز نشان می‌دهد زیان انباشته ایران‌خودرو و گروه خودروسازی سایپا به مرز ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است.
 
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه بیان کرده شرایط گروه خودرویی در هفته گذشته چندان قوی نبود و با توجه به اینکه گزارش‌هایی که از طرف شرکت‌های خودرویی منتشر شد مطلوب نبود و همین امر هم موجب ایجاد صف‌های سنگین فروش برای این گروه در یکی دو روز اول هفته باشیم . او همچنین اضافه می کند که در هفته گذشته اکثر نماد‌های گروه خودرویی تن به اصلاح قیمتی دادند و با افت ارزش سهام روبرو بودند و باید منتظر اخبار جدید درباره تحولات این گروه در هفته‌های پیشرو بود.
 
به هر ترتیب اوضاع خوبی برای این دو خودروساز بزرگ کشور پیش بینی نمی شود و باید امیدوار بود با تدبیر دولت و مدیران این دو شرکت شرایط بهتری برای آن ها رقم بخورد تا به ورشکستگی کشیده نشوند.

 

منبع: pedalnews.ir