امروز : یک شنبه , ۰۲ دی ۱۴۰۳

اشتباهات رایج در رانندگی

این تفکر که هنگام عبور از دست اندازها با ترمز سرعت خودرو را کم کنیم کاملا اشتباه بوده و صدماتی برای جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو به وجود خواهد آورد.

چگونه با اشتباهاتی در رانندگی به خودرو خود آسیب می زنیم

نگه داشتن کلاچ در طول مدت زمان حرکت با خودرو

نگه داشتن کلاچ در طول زمانی که با خودروی خود در حال رانندگی هستید باعث خرابی در قطعاتی مثل بلبرینگ کلاچ،دیسک و صفحه کلاچ خواهد شد. با این کار باری مضاعف را به سیستم تحمیل کرده و از طرف دیگر باعث کاهش یافتن عمر استاندارد قطعاتی مثل دیسک و صفحه کلاچ خواهد شد.

نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازها

این تفکر که هنگام عبور از دست اندازها با ترمز سرعت خودرو را کم کنیم کاملا اشتباه بوده و صدماتی برای جلوبندی و سیستم تعلیق خودرو به وجود خواهد آورد. بهترین روش برای عبور از دست اندازها کم کردن سرعت قبل از رسیدن به دست انداز و عبور از آن است.فشردن ترمز در این موقعیت باعث وارد آوردن فشاری مضاعف بر روی فنر، کمک فنر، جلوبندی و سیستم تعلیق خواهد شد.این کار باعث بالا رفتن تنش در قسمت های یاد شده می شود و در دراز مدت آسیب هایی جدی به کمک ها و اتصالاتی نظیر سیبک ها وارد می کند.


معکوس کشیدن در سرعت های بالا

به فرض با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت در حال رانندگی هستید که ناگهان دنده را از وضعیت ۴ به ۳ تعویض می کنید.این کار باعث به وجود آمدن تنش بسیار شدید در خط انتقال قدرت خواهد شد و احتمال خرد شدن دنده ها در این وضعیت فراوان است.این کار شاید با خودروهای اسپرت و مرغوب هیچ گونه ضرری برای خودرو نداشته باشد اما مطمئنا برای خودروهای ضعیف تولید داخل خسارات شدیدی در پی خواهد داشت.

گرم کردن خودرو به صورت درجا قبل از آغاز حرکت

گرم کردن خودرو به صورت درجا کاری اشتباه است که از مضرات آن می توان به افزایش مصرف سوخت، آلودگی هوا و بالا رفتن استهلاک قطعات خودرو اشاره کرد.
بهترین کار برای گرم کردن صحیح خودرو حرکت با سرعت بسیار پایین است.زیرا در این صورت کل مسیر انتقال قدرت شامل: موتور، گیربکس و دیفرانسیل به صورت یکنواخت گرم خواهند شد و در صورت گرم کردن درجا تنها عنصری که گرم می شور موتور خودرو است.


 خنک کردن موتور خودرو پس ار استفاده های طولانی یا پرفشار

عده ای از رانندگان بر این باورند که پس از یک استفاده پر فشار و طولانی مدت از خودرو باید چند دقیقه ای خودرو را به صورت درجا روشن گذاشت تا دمای موتور خودرو به حالت نرمال برسد.این کار دقیقا مثل گرم کردن خودرو به صورت درجا، کاری اشتباه است و افزایش مصرف سوخت، آلودگی محیط زیست و بالا رفتن استهلاک قطعات خودرو را در پی خواهد داشت.ضمنا اکثر خودروهای جدید که مجهز به فن هستند عمل خنک کاری را به بهترین صورت انجام داده و در صورت لزوم پس از خاموشی موتور خودرو با روشن ماندن، حرارت آن را پایین می آورد.


 نگه داشتن دور موتور در محدوده قرمز (Red Line)

وقتی عقربه دور سنج موتور در محدوده قرمز قرار می گیرد بیانگر این موضوع است که پیشرانه و دیگر اجزای خودرو تحت بیشترین و بالاترین میزان تنش و فشار ممکن قرار گرفته اند. معمولا وقتی موتور دارای این میزان دور در دقیقه می شود ۴ الی ۵ دقیقه دوام خواهد آورد و مطمئنا در صورت ادامه یافتن فشار، موتور خواهد سوخت.


انجام حرکات نمایشی

انجام حرکات نمایشی با خودروهای اسپرت و با کیفیت، باعث بروز مشکلی نمی شود اما در خودروهای ساخت داخل که به مراتب ضعیف تر هستند انجام این گونه حرکات باعث بوجود آمدن تنش فراوان در خط انتقال قدرت و به طبع آن خرابی در موتور، گیربکس و دیفرنسیال خواهد شد. حرکاتی مثل ته انداختن، دور درجا، دریفت کشیدن و تیک آف در خودروهای ضعیفی مثل ۴۰۵، پراید، آردی و پیکان باعث بوجود آمدن مشکل خواهد شد.


 استفاده از بنزین تا آخرین قطره موجود در باک

همیشه به یاد داشته باشید که بنزینی که وارد باک خودروی شما می شود دارای رسوب و ذرات ریزی است که ورود آن ها به سیستم سوخت رسانی، انژکتورها و خود پمپ بنزین که وظیفه مکش سوخت از باک را بر عهده دارد باعث نارسایی و بوجود آمدن عیوبی در سیستم سوخت رسانی و موتور خودروی شما و باعث گرفته شدن مجراهای فیلتر بنزین خواهد شد. عیب های یاد شده در بالا زمانی اتفاق می افتد که سوخت در باک به اتمام رسیده باشد و پمپ بنزین برای ارسال سوخت باید از آخرین قطرات موجود در باک برای تغذیه موتور استفاده کند. بهترین راه برای جلوگیری از این آسیب ها این است که همیشه در زمانی که مقدار بنزین موجود در باک خودروی شما رو به اتمام است اقدام به پر کردن باک خودرو کنید. با این کار رسوبات و ذرات ریزی که در انتهای باک ته نشین شده اند به سیستم سوخت رسانی شما راه پیدا نخواهند کرد.


 نگه داشتن کلاچ و ترمز در توقفات طولانی

بسیاری از رانندگان عادت دارند که در هنگام توقفات طولانی مدت (مثل توقف پشت چراغ قرمز) پدال های کلاچ و ترمز را فشرده نگه می دارند.عده ای هم گیربکس را در وضعیت خلاص قرار داده و پدال ترمز را می فشارند.بهترین روش برای توقفات طولانی انتقال دسته دنده به حالت خلاص (در خودروهای مجهز به گیربکس اتومات دسته دنده را در حالت پارک P قرار دهید) و کشیدن ترمز دستی است.فشردن پدال ترمز و کلاچ در توقفات طولانی باعث وارد آوردن فشاری مضاعف به مجموعه کلاچ خواهد شد. این کار هم چنین باعث وارد آمدن فشار زیاد به لنت های ترمز و افزایش حرارت در آن ها خواهد شد.


گاز دادن قبل از روشن یا خاموش کردن خودرو

این کار در خودروهای کاربراتوری در پاره ای از اوقات باید صورت گیرد تا سوخت وارد پیاله کاربراتور گردد و به این ترتیب در زمان روشن کردن خودرو راحت تر روشن می شود. اما این کار در خودروهای انژکتوری اشتباه است و باعث افزایش مصرف سوخت و آسیب رساندن به انژکتورها در دراز مدت می شود.

 

منبع: مکانیک خودرو