امروز : پنجشنبه , ۰۱ آذر ۱۴۰۳

کاهش هزینه های خودرو یا این 9 ترفند

با توجه به افزایش مرتب قیمت سوخت، بیمه و هزینه های نگهداری، امروزه حرکت از نقطه ای به نقطه دیگر پر هزینه تر از قبل شده است.

قطعا شما هم کسی را سراغ ندارید که به دنبال کاهش هزینه خودرو خود نباشد، با افزایش قیمت خودرو باید به دنبال کاهش هزینه های خودروهایی باشییم و قدر آنها را بیشتر بدانیم، در این مطلب درباره کاهش هزینه سوخت خودرو، هزینه بیمه و تعمیر و نگهداری خودرو که مهمترین بخش از هزینه های مصرفی خودرو هستند صحبت خواهیم کرد.

 9 ترفند مفید برای صرفه جویی در هزینه های خودرود:

هزینه تعمیر و نگهداری

تعویض فیلتر هوای ماشین فقط در عرض 10 دقیقه

اگر تا امروز خودتان فیلتر هوای ماشین را عوض نمی کردید، باید بدانید که این کار، راه خیلی خوبی برای صرفه جویی در هزینه های سالیانه نگهداری خودرو است. بیشتر خودروها پس از طی 5 هزار کیلومتر نیاز به یک فیلترهوای جدید دارند، بنابراین هزینه تعویض این قطعه طی مدت زمان عمر ماشین قابل توجه و زیاد است. با یاد گرفتن نحوه تعویض فیلتر هوای ماشین می توانید تا حد زیادی در هزینه ها صرفه جویی کنید،

نکته: می توانید برای افزایش طول عمر فیلتر هوای فعلی خودرو، آن را از قاب برداشته و با دمیدن هوای فشرده گرد و غبار را از آن پاک کنید و فیلتر هوای مناسب خودروی خود را انتخاب کنید.

 

مراقبت از باتری خودرو

خرابی باتری خودرو، یکی از دلایل بزرگ و عمده از کار افتادگی خودروها محسوب می شود که با انجام یک سری مراقبت ها می توان از این امر پیشگیری کرد. با این که ممکن است باتری خودرو کمی پیچیده به نظر برسد اما با کمی مراقبت و دانستن فوت و فن های این کار عملکرد باتری در سطح عالی باقی می ماند. در نتیجه از ایجاد هزینه های گزاف جلوگیری می شود.

اول نگاهی به باتری بیندازید و چک کنید که وضعیت مناسبی داشته باشد. ایجاد رسوب روی قطب ها و گیره های باتری ممکن است منجر به وخامت شرایط باتری و در نتیجه از کار افتادن ماشین شود. شاید تمیز کردن باتری نکته ساده ای به نظر برسد اما همین کار ساده می تواند تا حد زیادی به صرفه جویی در هزینه ها کمک کند.

بیش از حد لازم روغن موتور را عوض نکنید

متخصصین قبلاً به صاحبان وسایل نقلیه توصیه می کردند که هر 3 هزار کیلومتر یکبار روغن موتور را عوض کنند. اما خودروهای جدید و روغن های مصنوعی امروزی طوری هستند که می توان مسافت بیشتری را با آن ها سپری کرد بخصوص اگر با دقت رانندگی کرده و از ایجاد فشار بیش از حد روی موتور خودداری کنید. با توجه به هزینه های تعویض روغن موتور با طولانی تر کردن فواصل تعویض روغن می توانید صرفه جویی بسیار زیادی در هزینه ها به عمل آورید. فقط دقت کنید که حتما از برنامه زمانی تعیین شده در دفترچه راهنمای خودرو برای سرویس دهی به آن پیروی کنید.

همیشه آماده باشید

همواره امکان ایجاد مشکلات مختلفی مثل صاف شدن لاستیک ها، کهنه شدن قطعات، نشت مواد و غیره وجود دارد. تشخیص سریع مشکلات (با دقت کردن به تغییرات احتمالی در وضعیت ماشین، ایجاد صدا یا افزایش مصرف سوخت) باعث می شود پیش از این که مشکلات جدی و بزرگ شوند بتوانید آن ها را رفع کنید و بنابراین در هزینه ها صرفه جویی کنید.


هزینه بیمه خودرو:

یک راننده مجرب به بیمه خودتان اضافه کنید

بجای پرداخت هزینه بیشتر جهت بیمه کردن یک راننده دیگر، دقت کنید که شرکت ها بیمه در صورتیکه یک راننده با تجربه با یک گواهینامه بدون سابقه و تخلف را به بیمه فعلی اضافه کنید، بخصوص اگر این راننده مشاغلی مثل معلم، پلیس و کارمند دولت داشته باشد، از هزینه های بیمه کم می کنند.

مخارج را با دقت انتخاب کنید

در فرم بیمه یکسری هزینه های اختیاری وجود دارد که گاهی سعی می شود این هزینه ها تا حد امکان کم شوند. با این که ممکن است کم کردن این هزینه ها از بعضی جوانب مقرون به صرفه بنظر برسد از جمله اینکه در صورت وقوع حادثه نیاز به پرداخت هزینه کمتری خواهد بود اما ممکن است این کار در نهایت منجر به افزایش گزارشات بیمه ماشین شود.

هزینه های سوخت:

همیشه از بنزین سوپر استفاده نکنید، خیلی از ایستگاه های سوخت در حال حاضر سوخت های گازوئیلی و بنزینی سوپر ارائه می دهند و ادعا دارند که میزان مسافتی که با این سوخت ها می توان طی کرد بیشتر و در نتیجه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند. اما مطالعات نشان داده که هیچ تفاوتی در مصرف بین سوخت استاندارد و سوخت سوپر برای خودروهای معمولی وجود ندارد.

اما بازهم در صورتیکه به استفاده از سوخت های سوپر علاقمند هستید توصیه ما این است که در هر 4 بار سوختگیری 1 بار این کار را انجام دهید. با استفاده بیشتر از بنزین معمولی یا استفاده از یک مکمل سوخت با کیفیت می توانید کنترل بیشتری بر وضعیت موتور داشته باشید.

باک بنزین را بیش از حد پر نکنید

اگر قصد دارید که با پر کردن باک تعداد دفعات مراجعه به پمپ بنزین را کاهش دهید، مراقب باشید که باک را بیش از حد پر نکنید. هر چند خیلی از ما این اشتباه را مرتکب می شویم اما انجام این کار نتیجه ای جز اتلاف هزینه ندارد.

پمپ بنزین ها در حال حاضر مجهز به سیستم بازیافت بخارهای بنزین هستند که برای پیشگیری از انتشار بخار بنزین و گازوئیل در هوا حین سوخت گیری طراحی شده است. اگر بعد از این که دریجه قطع کن خودکار فعال شد همچنان به پر کردن باک ادامه بدهید بیشتر سوخت به نازل و در واقع به مخازن سرریز پمپ بنزین برمی گردد.

علاوه بر این، پر کردن بیش از حد باک بنزین می تواند منجر به افزایش وزن ماشین شود که این امر به نوبه خود باعث مصرف سوخت بیشتر می شود در نتیجه چند کیلومتر اول بعد از سوخت گیری پر هزینه تر خواهد بود.

از جایگاه های سوخت مناسب استفاده کنید

برای سوخت گیری سعی کنید از جایگاه های سوخت استانداد و مناسب استفاده نمایید. بعضی جایگا های سوخت دارای نازل های قدیمی و یا حتی بدون قطع کن اتوماتیک هستند که این امر سبب انتقال بخارات به داخل باک بنزین می‌شود.حتی الامکان سعی کنید از جایگاه های سوخت جدید و استاندارد در منطقه خود سوخت گیری کنید.

مراقبت از خودرو همواره یکی از عوامل مهم در کاهش هزینه های احتمالی خودرو می‌باشد. بعضی هزینه ها را می‌توان با پیشگیری و بررسی به موقع کاهش داد.لوازم نگهداری و بهبود عملکرد خودرو می‌تواند در این پیشگیری نقش تعیین کننده ای داشته باشد. توصیه می‌کنیم با استفاده از این لوازم و انجام مراحل بالا از پرداخت هزینه های تعمیر خودرو خود راحت شوید.

 

منبع: blog.nilaka.com