اگر موتور خودروتان به لرزش می افتد به سادگی از آن نگذرید. در این گزارش شما را با عیب یابی خودرو یا به زبان ساده علت ریپ زدن خودرو آشنا خواهیم کرد.
ریپ زدن ماشین به چه علت است؟
خودرو ها در برخی مواقع دچار مشکل می شود. یکی از این مشکلات ریپ زدن در حین حرکت است که می توان بدون اینکه نیاز به افراد متخصص باشد آن را برطرف کرد. در زیر علت ریپ زدن زدن موتور خودرو را به زبان ساده بیان کرده ایم و سعی نموده ایم با توجه به پیچیدگی ها و گستردگی های خودرو این مبحث به سمت پیچیدگی پیش نروند.
وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند
وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند احتمالا مسیر خروج دود گرفتگی دارد. در این صورت دود حاصل از احتراق به سختی از خودرو خارج می شود و باعث ریپ زدن می شود. دقت کنید اگر مسیر خروجی دود کاملا مسدود شده باشد، خودرو روشن نمی شود و خفه می کند.
وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند احتمالا مدار جرقه خراب است. بنابراین لازم است به بررسی مدار جرقه، چکش برق و بپردازید تا مطمئن گردید که تمام اجزای سیستم خشک و تمیز هستند و درست کار می کنند. وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند احتمالا شمع ها خراب هستند. برای رفع این مشکل شمع ها را بشویید و سپس پلاتین را تنظیم کنید و در مدار قرار دهید. اگر مشکل برطرف نشد، شمع ها را تعویض کنید.
وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند احتمالا بنزین کافی نیست وجود ندارد یا با آب مخلوط شده است. برای رفع این مشکل مخزن را کاملا تخلیه، پاکسازی کنید و نهایتا بنزین خالص جایگزین نمایید.
وقتی در همه شرایط موتور ریپ می زند احتمالا بنزین به موتور ارسال نمی شود و لوله ها گرفته است بنابر این لوله ها را بررسی کنید تا در صورت وجود گرفتگی، آن را برطرف کنید. مخزن بنزین را از هرگونه رسوب، پاک کنید.
وقتی در زمان فعالیت، موتور روان کار نمی کند و ضربه می زند
در صورت این مشکل موارد زیر را بررسی کنید:
محفظه های احتراق موتور آلوده اند. می توانید موتور را باز کرده و دوده و جرم های تک تک محفظه های احتراق را تمیز کنید.
دمای موتور بالاست یا به زبان عامیانه موتور داغ کرده است. در این صورت سیستم خنک کننده را بررسی کنید.
شمع ها داغ می شوند. برای رفع مشکل داغی شمع ها ابتدا دهانه پلاتین را تنظیم کنید و در صورت رفع نشدن مشکل داغی، شمع های مناسب را جایگزین نمایید.
آوانس دلکو بیشتر از میزان استاندارد است. مقدار آوانس را با اندازه استاندارد درج شده در کاتالوگ تنظیم کنید.
عملکرد آوانس اتوماتیک گریز از مرکز،نادرست است. می توانید این فنرها را بررسی و در صورت نیاز، عوض کنید.
علت ریپ زدن ماشین در دنده 2
وقتی در سرعت های بالا، موتور ریپ می زند
وقتی در سرعت بالا خودرو ریپ می زند علت آن پلاتین سوخته است که می توان آن را با برس زبر تمیز نمود و در صورتی که این سوختگی زیاد باشد و شکل پلاتین تغییر کند باید آن را تعویض کرد. در شمع هایی که تعداد پلاتین بیش از یک عدد است، تمام آنها را بررسی و رفع عیب کنید .
فاصله دهانه پلاتین تنظیم نیست که می توانید با استفاده از فیلر اندازه را تنظیم کنید .
وایرها اتصال محکمی ندارند و سر آن ها کثیف هستند. باید آن ها را بازکنید و تمیز کنید سپس سر جایشان محکم ببندید و تمام اتصالات داخلی دلکو را نیز محکم و تمیز نمایید.
وقتی در زمان فعالیت موتور، با وجود استاندارد بودن دما، آب از اگزوز خارج می شود
اگر در زمان فعالیت موتور آب از اگزوز خارج می شود احتمالا سرسیلندر ترک خورده است که وجود این ترک سبب می شود آب سیستم خنک کاری در قسمت های دیگر مجموعه مولد قدرت جریان پیدا کند و از اگزوز خارج گردد.
اگر در زمان فعالیت موتور آب از اگزوز خارج می شود احتمال دارد واشر سر سیلندر سوخته باشد. در این صورت سر سیلندر را از بلوکه جدا کنید، واشر سر سیلندر سوخته شده را با کاردک وتینر از بین ببرید تا کاملا تمیز شود. سپس واشر سر سیلندر نو را به چسب مخصوص آغشته و در جایش قرار دهید.
علت ریپ زدن ماشین کاربراتوری
ریپ زدن ماشین در سرعت کم و زیاد
وقتی موتور در دور آرام خاموش می شود
وقتی موتور در دور آرام خاموش می شود احتمالا لوله های مکش نشتی دارد. برای رفع این مشکل منیفولد و تمام قطعات مرتبط را کنترل کنید تا نشتی نداشته باشند و سپس اتصالات را محکم نمایید.
وقتی موتور در دور آرام خاموش می شود احتمالا پیچ گاز تنظیم نیست. به تنظیم آن تا جایی که دور آرام موتور افزایش پیدا کند و از خاموش شدن موتور جلوگیری شود، بپردازید. وقتی موتور در دور آرام خاموش می شود احتمالا سوراخ هوا دور آرام مسدود است. برای رفع این مشکل گرفتگی را باز کنید .
علت ریپ زدن ماشین در حالت گاز
ریپ زدن ماشین و خاموش شدنش
وقتی قدرت موتور به طور کاملا محسوس افت کرده است ممکن است این اتفاقها افتاده باشد:
احتمالا فیلر سوپاپ ها صحیح نیست بنابر این فیلرگیری کنید
فشار کمپرس از میزان مجاز کمتر می باشد پس ایراد را در مجموعه داخلی سیلندرها جست وجو کنید
در مسیر لوله های هوا نشتی وجود داشته باشد پس تمام قطعات متصل به منیفولد را بررسی و محکم کنید
بنزین به اندازه کافی به موتور ارسال نمی شود پس رسوب مدار را پاک کنید والوهای سوزنی در خودروهای کاربراتوری، را بررسی کنید
اهرم گاز تنظیم نیست مطمئن شوید که تمام گاز پدال با تمام گاز دریچه گاز برابر باشد
احتمالا دلکو نیاز به تنظیم دارد
آوانس اتوماتیک خلأ خراب است پس آن را تنظیم کنید، و در صورت نیاز عوض نمایید
ریپ زدن ماشین و افت قدرت موتور
ریپ زدن ماشین در خودروهای پژو (206 تیپ 2،3،5،6، SD ، 405 پارس) سمند، تندر 90 (ال90) و پراید:
در صورت سالم بودن موتور خودرو هیچ گونه صدایی از آن شنیده نمی شود اما اگر بعد از روشن شدن خودرو ریپ بزند مشکلات زیر را دارد:
مشکل از سیستم برق رسانی است که که شامل شمع، وایر و کوئل می باشد
سوخت یا برق به یکی از سیلندرها نمی رسد، مثلا کوئل به یکی از سیلندرها برق نمی دهد، یا سوزن انژکتور در یکی از سیلندرها بنزین را ارسال نمی کند پس آن سیلندر کار نکرده و نقش خود را در چرخه حرکت های موتور بازی نمی کند، بنابر این موتور دچار لرزش و ریپ زدن می شود.
ویا نسبت مخلوط بنزین و هوا مناسب نیست، علت این امر موارد زیر می باشد:
فشار بنزین به دلیل خرابی پمپ بنزین یا کیپ شدن فیلتر بنزین ضعیف است.
سوزنهای انژکتور خراب است.
دریچه گاز و یا سنسورهای مربوط به هوای ورودی، خراب یا کثیف است از اسپری شوینده "گانک" برای رفع کثیفی دریچه گازاستفاده کنید.
بنزین با آب یا مواد دیگر مخلوط شده است.
ریپ زدن ماشین اول صبح
ریپ زدن ماشین هایی مثل 206 و پراید
یکی از علت های ریپ زدن صبحگاهی خودرو خرابی سیستم برق رسانی موتوراست، اما علت لرزش شدید و دائمی عبارتند از:
1. از شایع ترین دلایل به هم خوردن نسبت تراکم محفظه احتراق است که آب بندی نبودن کامل سوپاپها یا خرابی آنها، سفت بودن فیلر سوپاپ باعث به هم خوردن نسبت تراکم می شود.
2. فرسوده شدن وایرها، کهنه شدن یا مناسب نبودن شمعها موجب نشتی برق یا اصطلاحاً برق دزدی سیستم، که علت ریپ زدن خودرو است می شود.
3. خراب شدن سنسور اکسیژن، سنسور دمای موتور و یا سنسور فشار هوای ورودی که مستقیماً با ترکیب سوخت و هوا، و موتور در ارتباط هستند.
4. خراب شدن سوزن انژکتور.
5. هر چیزی که موجب اشتباه کامپیوتر مرکزی موتور خودرو (ECU) می شود به طوری که آن نتواند لحظه درست پاشش سوخت و مقدار آن و زمان جرقه زدن را تشخیص دهد .
ریپ زدن چیست
بالانس چرخ علت لرزش موتور در سرعت بالای 80 کیلومتر می باشد.
سه شاخ پلوس علت لرزش موتور در حین حرکت و سر بالایی می باشد.
لرزش درحین دنده زدن و رها کردن کلاج برای فلایویل و صفحه کلاج می باشد.
لرزش در حالت نیم کلاج و تنه زدن به شاسی خودرو برای دسته موتورها می باشد.
اگر خودرویتان هنگام حرکت یا تعویض دنده ها با گاز دادن ریپ می زند، علت آن موارد زیر است.
1. شمع ها باید تعویض شوند:
اصلی ترین دلیل ریپ زدن خودرو کثیفی شمع هاست که باید هر 30000 کیلومتر تعویض شود.وقتی احتراق ناقص صورت بگیرد، بنزین به صورت خام می سوزد و در سیلندر جمع می شود و با جرقه ضعیف (گاهی شانسی) محترق شده و انفجار خفیفی ایجاد می کند. در این صورت مصرف بنزین بالا است و خودرو شتاب خوبی ندارد و در سربالایی کم می آورد.
2. شستشوی انژکتور:
اگر خودرویتان هنگام حرکت یا تعویض دنده ها با گاز دادن ریپ می زند، علت آن کثیف شدن انژکتور است که باید آن را سالی یکبار بشویید.
3. تنظیم نبودن موتور:
اگر خودرویتان هنگام حرکت یا تعویض دنده ها با گاز دادن ریپ می زند، یکی از علل آن تنظیم نبودن موتور است.که باید سالی یک الی دوبار به صورتی که صدای خروج دود از اگزوز یکنواخت باشد و کم و زیاد نشود آن را تنظیم نمود.
4. پمپ بنزین
کثیفی پمپ بنزین خودرو نیز عامل دیگری در ریپ زدن آن است که زمان تعویض آن سرویس های دوره ای (زمان تعویض روغن موتور و فیلترها) می باشد.
منبع: نمناک