در فصل بهار این ترفندها را به کاربگیرید، راهکارهای ساده اما موثری هستند که به سلامت خودروی شما کمک میکنند
خودروی شما در فصل بهار
با تغییر فصل ها، خودروی شما هم نیاز به بررسی و رسیدگی مناسب آن فصل دارد. این توجه ها باعث می شود یک خودروی همیشه سرپا و همراه داشته باشید. در این مطلب قصد داریم چند ترفند برای فصل بهار را به شما یادآوری کنیم. تمامی مواردی که در این مطلب برای شما لیست کرده این راه حل هایی هستند که شما خودتان به راحتی میتوانید انجام دهید ولی اگر دوست دارید که کار را به کاردان بسپارید فقط کافیست به اولین تعمیرگاه خودرو مراجعه کنید. نکته جالب توجه و انگیزشی این مطلب این است که بعضی از این ترفندها در کاهش مصرف سوخت خودروی شما نقش مهمی خواهند داشت.
۱. قسمتهای زیر خودرو را حسابی تمیز کنید
زمستان و تردد خودرو ها از روی برف و نمک هایی که برای جلوگیری از یخ زدن برف ها پاشیده می شود کف خودروی شما را تهدید می کند، نمک جاده به قسمتهای زیر خودرو آسیب وارد میکندو باید حتماً زیر خودرو کاملاً شسته شود. با فشار آب، تمام قسمتهای کف خودرو را کاملاً بشورید.
۲. لاستیکهای خودرو را بررسی کنید
به عنوان یک راننده حتماً در جریان هستید که فشار هوای لاستیک ها را باید کنترل کنید، پس از اینکه فصل زمستان را پشتسر گذاشتیم باید حتماً فشار هوای لاستیکها دوباره کنترل شود. فشار هوای لاستیکها را زمانی کنترل کنید که تایر خودرو سرد شده باشد، چرا که حتی اگر با خودرو چند کیلومتر حرکت کرده باشید، فشار درست نمایش داده نمیشود. اگر لاستیکها فشار هوای زیادی داشته باشند، فرمان خودرو بهتر عمل می کند و مصرف بنزین نیز کاهش پیدا میکند. اما باید در میزان هوای لاستیک ها دقت کنید، چرا که فشار هوای بیش از حد، فرسودهشدن قسمتهای مرکزی تایر را به دنبال خواهد داشت. این را هم در نظر بگیرید که اگر فشار هوای لاستیکها کم باشد، تمام قسمتهای تایر فرسوده میشود، مصرف سوخت هم افزایش پیدا میکند.
نکته: فشار هوای لاستیک خودرو در برابر تغییر ۱۲ درجهای هوای، نزدیک به نیم کیلو در هر ۶.۵ سانتیمتر مربع تغییر میکند.
۳. نگاهی به برفپاککن خودرو داشته باشید
عمر مفید برف پاک برای خودرو ها ۶ ماه پیشبینی می شود. بهتر است با شروع بهار که فصل بارندگی است، نگاهی به برفپاککنها داشته باشید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید. از طرف دیگر مخزن آب برفپاککن خودرو را نیز پر کنید و از برفپاککن خشک برای تمیز کردن شیشه خودرو استفاده نکنید.
۳. جای لاستیکها را عوض کنید
این کار باعث افزایش عمر لاستیک خودرو میشود و از ساییدگی زودهنگام یکی از تایرها جلوگیری میکند، از آنجایی که تایرها بار متفاوتی از وزن خودرو را تحمل میکنند، تغییر محل قرارگیری آنها ضروری است. تجربه نشان داده است حدوداً پس از هر ۸۰ تا نهایتاً ۱۶ هزار کیلومتر رانندگی، بهتر است جای لاستیکها را تغییر دهید. ناگفته نماند ابعاد لاستیک بعضی از خودروها در قسمت عقب و جلو متفاوت است و در این شرایط بهتر است برای تعویض محل تایرها با مکانیک خود مشورت کنید.
۵. فیلتر روغن و روغن موتور را تعویض کنید
فکری به حال تعویض فیلتر روغن و روغن موتور داشته باشید. بعضی از تولید کنندههای خودرو پیشنهاد میکنند روغن موتور خودرو را که پس از مدتی آلوده و سنگین شده را برای بهبود کارآیی خودرو در آب و هوای گرم عوض کنید. هر زمان که برای تعویض روغن موتور اقدام میکنید، فیلتر روغن را نیز تعویض کنید.
۶. از تعویض فیلتر هوا غافل نشوید
فیلتر هوا جلوی گرد و غبار و آلودگیها را برای ورود به محفظه احتراق موتور و سیلندر میگیرد و اگر فیلتر هوای خودرو تمیز نباشد، موتور با تمام نیرو کار نمیکند. تعویض فیلتر به اندازهای اهمیت دارد که پیشنهاد میکنیم دستکم هر شش ماه یک بار، فیلتر هوا را تعویض کنید.
۷. از سیستم خنککننده خودرو غافل نشوید
پیشنهاد میشود هر دو سال یک بار، سیستم خنک کننده خودرو را کاملاً تمیز کنید. خالی کردن رادیاتور و پر کردن آن کافی نیست و باید از شویندههای مخصوص استفاده کنید. پس از اینکه رادیاتور را با مواد شوینده مخصوص، حسابی تمیز کردید، مجدد آنرا با ترکیبی از آب و مواد خنککننده رادیاتور پر کنید، ترکیب آب و این مواد باید به میزان ۵۰ به ۵۰ باشد.
۸. درپوش رادیاتور و باک بنزین را بررسی کنید
درپوش رادیاتور جلوی جوشرفتن آب رادیاتور را میگیرد، بهترین زمان برای تعویض درپوش رادیاتور نیز دقیقاً همان زمانی است که رادیاتور را تمیز میکنید. درپوشی را انتخاب کنید تا فشار آب رادیاتور را به بهترین شکل ممکن حفظ کند. از طرف دیگر با توجه به قیمت بنزین و توصیههایی که برای جلوگیری از هدر رفتن آن میشود، توصیه میکنیم درپوش باک بنزین خودروی خود را همیشه سالم نگه دارید.
با یک درپوش خراب نمیتوان جلوی تبخیر بنزین را در باک گرفت و به سادگی بنزین بخار میشود. آمار نشان داده نزدیک به ۲۰ درصد از درپوش باکهای بنزین خودروها در کل دنیا خراب است و به همین دلیل سالانه نزدیک به ۱۴۷ گالون بنزین هدر میرود.
۹. باتری و شمع خودرو را بررسی کنید
شمع خودرو به ازای هر ۱۶۰۰ کیلومتر، چیزی نزدیک به ۳ میلیون بار روشن میشود و کاملاً مشخص است چنین گرمایی فرسایش زیادی را به دنبال دارد. از طرف دیگر کثیف بودن شمع نیز، احتراق نادرست آن را به دنبال دارد، که چنین فرآیندی باعث هدر رفتن سوخت میشود. حتماً سلامت باتری و شمع خودرو را بررسی کنید و اگر بیشتر از ۲ سال از عمر باتری و شمع میگذرد حتماً به فکر تعویض آنها باشید.