برخی از گوشی های هوشمند حتی وقتی خاموش شوند، عملکرد های محدودی را همچنان صورت میدهند. در نتیجه برای از کار انداختن کامل GPS لازم است که باتری گوشی به شل کامل خارج شود.
نکته جالب در مورد سیستم GPS این است که میتوان از آن به عنوان یک شاهد برای وقوع جرایم در موقعیت های جغرافیایی استفاده کرد. موارد متعددی در استفاده از GPS در دادگاه ها موجود است از جمله ماجرای قتل «ریچل اوریلی» در سال ۲۰۰۷ و همچنین ماجرای دادگاه «عدنان سید» در سال ۱۹۹۹.
یکی از دلایل این موضوع این است که سیستم GPS حتی در زمانی که گوشی هوشمند کاربر خاموش باشد هنوز قادر به رصد موقعیت جغرافیایی است. دلیل واضح است: برخی از گوشی های هوشمند حتی وقتی خاموش شوند، عملکرد های محدودی را همچنان صورت میدهند. در نتیجه برای از کار انداختن کامل GPS لازم است که باتری گوشی به شل کامل خارج شود.
همچنین برای مواردی که کاربر نخواهد از طریق GPS رصد شود گزینه هایی وجود دارد. یکی از موثرترین آنها قرار دادن گوشی در حالت Airplane Mode است. اما این حالت نیز بر روی همه گوشی های هوشمند جوابگو نیست. این در حالی است که هکرها قادرند حالت Airplane Mode را بر روی گوشی کاربر جعل کنند در حالی که گوشی واقعا بر روی این حالت قرار ندارد.
در واقع کاربرانی که نمیخواهند هرگز توسط GPS رصد شوند باید از حمل کردن هرگونه دستگاهی مجهز به این سیستم یا قادر به ارسال سیگنال های رادیویی مانند بلوتوث یا WiFi پرهیز کنند!
البته این روزها نرم افزارهایی وجود دارد که به شما اجازه میدهد بر روی گوشی هوشمند خود یک مکان یابی مبتنی بر GPS جعلی ایجاد کنید. گزارش های حاکی از این است که اکنون گروه داعش از این ابزارها برای محافظت از خود در برابر شناسایی جغرافیایی استفاده میکنند.
از سوی دیگر موضوع اطلاعاتی که با فعال کردن GPS از روی دستگاه شما خوانده میشود نیز حائز اهمیت است. بیشتر کاربران دقیقا درک درستی از میزان اطلاعات و ماهیت اطلاعاتی که با فعال کردن GPS در اختیار یک نرم افزار قرار میدهند ندارند و لذا لازم است تا قبل از صدور مجوز برای نرم افزارها در راستای دسترسی و کنترل GPS گوشی، به دقت اطلاعاتی که توسط آن نرم افزار خوانده میشود را بررسی کنید.